Росія вже більше і більше усвідомлює, що її кінець вже близько. Тому через своїх посередників, а-ля Туреччини чи Китаю просуває тему переговорів з Україною. Ті запропонували для цього свої переговорні майданчики. Окупанти втомилися від космічних втрат та розгромів на фронті. «Нет войне!»: нещодавно в декількох містах нашого сусіда тисячі мешканців вийшли на вулиці міста, щоб висловити свій протест.

Однак, як переконаний висловив політолог Микола Давидюк, кремлівські маріонетки можуть використати переговори для своїх інформаційних цілей. Сам глава МЗС Сєргєй Лавров сказав, що перемовини про Росію без Росії – неможливі.

Варто зауважити, що на дипломатичному форумі у Туреччині, який відбувся у березні 2024 року, було небагато представників вищих політичних рангів. Навіть присутність дипломата з Китаю була досить умовною.

Отже, треба усвідомлювати, що Росія так голосно кричить про перемовини, щоб переконати Захід в тому, що Україні вже нібито нічого не треба давати,– розповів Микола Давидюк.

Політолог звертає увагу, що все це блеф і перемовин як таких на столі зараз немає. Росія навпаки хоче забрати можливість світу допомогти українцям. Це хочуть пояснити тим, що нібито Україна готова домовлятися. Сьогодні РФ знову ж таки хоче знищити Україну, але шукає можливості виторгувати собі оперативну паузу, щоб закінчити мілітаризацію, розширити мобілізацію й на наступному етапі масштабувати бойові дії.

Ми бачили, що роблять росіяни: знищують, ґвалтують, вбивають. Тому все, що зараз говорить Росія – це, щоб знизити наші можливості щодо отримання великої кількості зброї, будівництва заводів, бо ж ніхто не захоче будувати завод, якщо знатиме, що війна нібито скоро закінчиться,– зауважив політолог.

А тому на перемозі зупинятися не варто і видихати зі спокоєм —  нашим партнерам треба постійно наголошувати на тому, що навіть тоді, коли російські війська виб’ють з України, склади з боєприпасами мають бути повними. Кількість заводів з виробництва зброї треба тільки збільшувати, адже все це дуже важливо. Всі наші сусіди повинні розуміти, що ніколи не зможуть порушити територіальну цілісність та зайти на українську землю.