На лівому березі Дніпра, у Херсонському регіоні, українські захисники успішно нейтралізували понад п’ятдесят російських окупантів, а також знищили значну кількість ворожої техніки, включаючи комплекс радіорозвідки “Таран”. В той же час самі окупанти кажуть, що в них на цій ділянці фронту ледь не колапс.

Згідно з інформацією від Сил оборони півдня України, у цій операційній зоні продовжується активна контрбатарейна боротьба, і противник не збирається відступати, не залишаючи агресивних намірів зберегти зайняті позиції на лівому березі Дніпра.

“За минулу добу противник зважився на один штурм і, зазнавши втрат, відійшов на вихідні позиції. Наші воїни продовжують утримувати зайняті позиції та здійснюють заходи щодо розширення плацдарму. Сили оборони завдають вогневої поразки по місцях дислокації ворога, вогневих позицій та тилів”, – розповіли військові.

Протягом останньої доби було підтверджено, що на лівому березі було ліквідовано на 53 окупанти, 5 гармат, 4 міномети, 2 ударні дрони “Ланцет”, автоматизований комплекс радіорозвідки “Таран” та 2 станції радіоелектронної боротьби. Крім того, було відправлено в брухт 8 одиниць автобронетехніки та 3 човни окупантів.

“Знищено польовий пункт боєпостачання та наглядовий пункт”, – йдеться у повідомленні.

Російські окупанти у Кринках скаржаться на високу інтенсивність боїв. Говорять, що постійно щось літає над головами. Крім цього, стало відомо про велику кількість жертв на одній невеликій ділянці фронту.

“Пацанів поклали багато, 28 двохсотих, решта всі трьохсоті” – повідомляє російський військовий.

Протягом попередньої бойової доби на лівому березі Дніпра, на Херсонщині, після деякого затишшя російські загарбники чотири рази атакували позиції українських захисників.

Зазнавши значних втрат у особовому складі та техніці, противник був змушений відступити на свої вихідні позиції. За цей період було підтверджено, що на лівому березі було знищено 34 окупанти, 9 гармат, танк, два ударні БПЛА типу “Ланцет”, два човни, дві антени та чотири одиниці автобронетехніки.

Здавалося б, такий стан справ мав би остепенити вище військове командування РФ, та , до прикладу, дати наказ на відступ. Однак, на жаль тверезого розуму їм бракне. Армія Російської Федерації намагається штурмувати позиції українських Збройних сил на лівому березі Херсонської області – в районі населеного пункту Кринки.

Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

“Ворог продовжує штурмувати, навіть не зважаючи на вимушену позавчорашню паузу, коли вони не спромоглися на жоден штурм. “, – повідомила Гуменюк.

За її словами, Сили оборони України надалі працюють над закріпленням та розширенням своїх позицій, а також над забезпеченням “максимально можливої в тих умовах підрозділів, які там працюють, контрбатарейної підтримки”.

Водночас, як підмітив військовий експерт Олександр Коваленко, чим далі, тим більше РФ втрачає контроль на цьому напрямку.

«Лівий берег підминають під себе ЗСУ, продовжуючи розширювати плацдарми. Дорога першого рубежу з Олешок до Нової Каховки перерізана в кількох місцях, а над трасою Т2206 нависає привид неминучого фізичного контролю. Командування ГВ “Дніпро” спішно сформувало три тактичні групи, для блокування Сил оборони України в районі Козачих Лагерів і Кринок, а 70-та мотострілецька дивізія і 7 десантно-штурмова дивізія – у “режимі очікування”. Причому, нагадаю, що 7-а ДШД була повернута із Запорізької області для посилення групи військ “Дніпро”, хоча до того, повинна була посилювати групу військ “Схід””, – звертає увагу оглядач групи «Інформаційний спротив».