Китай може забрати у Росії Сибір, як тільки з’явиться така можливість.

Таку думку в ефірі телеканалу виразив військовий експерт Петро Черник.

Він сказав, що Китай і США можуть сісти за стіл переговорів і вирішать ряд питань мирним чином.

«Рано чи пізно китайцям та американцям прийдеться сісти за стіл переговорів, чи це будуть силові способи, відзначу, що американці прийняли унікальний в своєму роді закон у новому пакеті допомоги такого не було з часів холодної війни. Це про мир через силу. Це дуже важливо і воно є фундаментальним, що відбулося у Конгресі США.», — відзначив експерт.

Але Черник відзначив, що скоріше за все питання будуть вирішуватися силою, тим паче і питання Сибіру.

«Або мирним способом, хоча у мирний спосіб я не вірю, буде низка цілих силових акцій і домовлятися будуть про розподіл Сибіру, тільки не сьогодні, допоки ця точка не прийде, а вона прийде. Сибір порожній 13млн квадратних км, там 40% запасів людства усього, вода, озеро Байкал. Це місце буде вирішувати долю людства, потрібні ресурси, без них ніяк.», — сказав Петро Черник.

Військовий експерт сказав, що для утримування Сибіру в РФ закінчуються люди.

«Для утримання цього місця в Росії люди закінчуються, там більше 20% населення сповідують Іслам. Маленька Чечня приросла більше ніж у півтора рази, їх було 500 тисяч а тепер більше мільйона. А Росія деградує і війна це наслідок.», — сказав він.

Резюмуючи Петро Черник відзначив, що Китаю зараз тактично вигідно мацати світові демократії і як далеко вони можуть піти. У них є ряд не вирішених питань і Сибір в цьому числі. І Китайці нікуди не поспішають, якщо потрібно вони можуть почекати й 100 років.