Команда "Поборемо корупцію разом" завершила оглядати одіозний і непередбачуваний 126-й округ, й вирішила додати для вашого ознайомлення порцію молодої крові із 117 округу. Так вже склалося, що до нього потрапило багато молодих і в політиці малодосвідчених осіб, наймолодшому з яких – лише 24 роки (Роман Брезіцький) !

Однак, на цей раз ми розглянемо кандидата Блоку Порошенка, депутата Львівської обласної ради від партії УДАР – Оксану Юринець.

З 2010 року і до сьогодні є депутатом Львівської обласної ради, де очолює фракцію УДАР.

Ця кандидатка у 2012 році уже змагалася за крісло народного депутата України. На цьому ж окрузі з невеликим відривом поступилася двом сильнішим суперникам – самовисуванцю Тарасу Стецьківу і кандидату від ВО «Батьківщина» Ігорю Васюнику. 

Так вже склалося, що навіть статус "нормальної баби" не допоміг отримати перемогу. Ті, хто пам’ятають, знають, що йдеться про відеоролик з однойменною назвою, який наразі має 80 тис. переглядів, і у свій час зчинив неабиякий галас.

Спершу причетність до виробництва агітаційного ролика начебто підтвердили у штабі партії УДАР, але згодом сама кандидатка назвала його якоюсь провокацією. Коли веселе відео підірвало інтернет, команда УДАРу швидко відзняла контрагітацію під назвою «Нормальна відповідь». Після цього, сумнівів щодо авторства першого і другого відео у львівського виборця не залишилось.

Окрім своєї інтернет популярності, пані Юринець є частим гостем різноманітних ток-шоу на львівських телеканалах. Особливо часто її обличчя можна побачити на телеканалі ZIK. Говорять, це результат дружби з генеральним директором медіа-холдингу Дмитром Добродомовим.

Цікаво, але минулого разу, балотуючись в народні депутати, Оксана Юринець обіцяла кожному працюючому забезпечити можливість, не економлячи на харчах та одязі, за свою місячну зарплату купити холодильник або пральну машину, протягом трьох років – придбати автомобіль, а протягом десяти – житло.

Однак, цього разу- передвиборні обіцянки стриманіші.

На ці вибори пані Юринець вирішила заручилася підтримкою Блоку Порошенка. Якщо додати до цього досвід виборчих перегонів, депутатську діяльність – у цієї кандидатки визрівають непогані шанси на перемогу (у будь-якому випадку, часу аби відзняти чергове вірусне відео ще є )).

Проте, не все так гладко цього року проходить в пані Оксани. Це засвідчили дебати 3 жовтня із молодим кандидатом Романом Березіцьким. На думку журналістів Львівського порталу, Юринець програла ці дебати. Мало того, у її словах  іноді відчувалась зверхність та повчальний тон до наймолодшого кандидата по округу. І такий хід опонентки журналісти сміливо назвали провальним, адже аргументація Романа Брезіцького переважала по суті.

Цікаво, що під час дебатів, Юринець зазначила, що перший закон, за який планує голосувати, як нардеп. Це закон про державні гарантії, компенсації сім’ям учасників АТО. Однак, в програмі кандидатки фактично відсутні згадки про війну з Росією.

У підсумку, маємо кандидата з непоганим багажем депутатської роботи за спиною. Однак, для якої схожі помилки можуть сильно вплинути на думку електорату, а й відповідно змінити результат передвиборчих змагань.

 

Автор : Кай Кіт