До нашої команди надійшла інформація про критичну ситуацію та стан бійців в зоні АТО, які наразі перебувають в оточенні під Лисичанськом. Вирватися з кільця наразі немає змоги, адже бійцям не вистачає найбільш необхідного, зокрема боєприпасів та навіть елементарної води. Менше того бійці перебувають під постійними обстрілами. 

Однак найгірше те, що допомоги немає від кого очікувати!

Як нам стало відомо, 80-та і 4-та рота та нацгвардія, намагалися прорватися, однак коридору немає, крім того, територія навколо замінована. А бійцям наказали не прориватися.

Нам вдалося отримати контактний номер телефону одного з бійців, який перебуває в оточенні, однак встановити контакт з ним не вдалося. Натомість ми зв’язалася з пані Наталею, дружиною бійця, який перебуває на блокпості, однак має налагоджений контакт із бійцями в "кільці".

За словами її чоловіка ситуація наразі критична. Бійці в оточенні, і триває це вже шостий день. Та найгірше, що їм не вистачає набоїв, і навіть елементарної питної води. 

Як зазначалось у повідомленні, аби визволити бійців із кільця необхідно задіяти важку техніку, однак наразі допомоги очікувати не доводиться.

Через критичну ситуацію бійці із оточення намагалися різними способами повідомити про ситуацію, у тому числі через рідних і близьких, які вже зверталися до ЗМІ чи відповідних установ.

Як зазначає пані Наталя, вона надсилала відповідні звернення і до Міністерства оборони та до інших  інстанцій, однак там лише говорили про те, що візьмуть ситуацію до уваги.