Екс-заступник голови "Нафтогазу" Сергій Кацуба, відомий завдяки скандалу з закупівлі так званих "вишок Бойка", завершує будувати шикарний маєток у селі Хотянівка під Києвом.

Згідно із земельним кадастровим реєстром, ділянка оформлена на Наталію Кацубу – матір Сергія Кацуби. Господарі ще не заїхали, але будівництво вже завершене. По сусідству з "палацом Кацуби" на одній відокремленій від всього села ділянці зведені два однакових будинки колишнього голови "Нафтогазу" Євгена Бакуліна, які оформлені на його дітей – дочку Світлану і сина Миколу Бакуліних.  

Народний депутат Сергій Кацуба відмовився прокоментувати журналістам програми, як йому вдалося заробити на цей маєток. Сергій Кацуба на позачергових виборах у Верховну Раду обирається по 92 округу в Узині, його батько Володимир Кацуба йде в парламент по 175 округу в Дергачах (Харківська область), а Євген Бакулін обирається по 106 округу в Сєвєродонецьку.

Сам екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко, на честь якого в народі прозвали цю оборудку, очолює виборчий список Опозиційного блоку. Нагадаємо, у 2011 році за бурові платформи вартістю 250 млн. доларів Україна зі скандалом заплатила 400 мільйонів за кожну. Закупівлю контролював екс-міністр енергетики Юрій Бойко, Сергій Кацуба був куратором цієї оборудки. Бойко так і не зміг довести, що чесно купив вишки. 

 

Джерело: ТСН