Контрнаступальна операція Збройних Сил України не припиняється. Незважаючи на потужну оборону ворога, українські воїни маневрують та рухаються вперед.  

Про це одному з українських ЗМІ сказав генерал армії, голова Служби зовнішньої розвідки України (2005 – 2010 років) Микола Маломуж.  

Темпи просування лише доводять мужність наших воїнів, яким вдається долати мінні поля, численні укріплення та фортифікаційні споруди, спрямовані на стримування ЗСУ. 

– Зрозуміло, що це справа командування – враховувати цю складову, шукати слабкі місця та здійснювати маневри. Це те, що ми зараз робимо, щоб пробити захист противника, перерізати їхні логістичні шляхи, звільнити Запорізьку та Херсонську області та рухатися у бік Криму, – наголосив генерал армії. 

При цьому, перспектива визволення Бахмута досить висока. 

Бахмут є знаковим містом для політичного керівництва Росії та особисто Путіна. І сьогодні Україна задіяла резерви, щоб оточити місто з Півдня та Півночі. 

– Росіяни вже відчувають дефіцит боєприпасів, але продовжують посилюватись на Бахмутському напрямку. Ми все це передбачаємо, залучаємо наші резерви, рухаємось уперед. Перспектива звільнення Бахмута дуже висока, сказав Маломуж. 

Тож незабаром на РФ чекатиме чергова масштабна поразка. При цьому у випадку з Бахмутом не лише військова, а й репутаційна особисто для глави Кремля. Адже невелике українське місто він перетворив на грандіозний здобуток ворожого угруповання, хоча по факту стратегічної цінності у цьому не було.