Журналісти Російської служби Бі-бі-сі та «Медіазони», спільно з командою волонтерів, підтвердили загибель 34 857 російських військовослужбовців у ході війни в Україні. За останні два тижні кількість імен в списку зросла на 953 особи.

Найбільше втрати збільшилися серед мобілізованих і колишніх увʼязнених. Всього журналісти знайшли у відкритих джерелах 4056 некрологів, присвячених тим, кого відправили на війну по мобілізації. Більше тисячі з них були ліквідовані в період з червня 2023 року, тобто після початку українського контрнаступу, сказано в матеріалі.

Журналісти стверджують, що за час війни було знищено 6 410 ув’язнених і 3 532 добровольця.

«Наведені вище цифри втрат – це найбільш консервативна оцінка загиблих з числа мобілізованих, оскільки ми враховуємо тільки ті випадки, коли смерть була підтверджена публічно і коли можна встановити статус того, хто воював», — підкреслюють журналісти.

Знищення окупантів відбувається не лише на лінії зіткення, партизани працюють вміло й на тимчасово окупованих територіях, в тилу. Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Федоров додав, що до ліквідації ворожих сил та можливостей відноситься і диверсія мелітопольських партизанів з підривом потягу, «який з одного боку привозив зброю, боєприпаси, тяжке озброєння, а у зворотній бік вивозив награбоване зерно, яке було вирощено українськими фермерами та викрадену руду».