13 травня цього року з 4-річною Кірою трапилось нещастя, коли дитина розважалась на батуті. У дитини стався спазм горла, дівчинка знепритомніла, перестала дихати і відтак серце її зупинилось.

Поряд з місцем, де знаходився батут, є лікарня, і мама Кіри спробувала на руках донести її якомога швидше до закладу, але навіть за ці кілька хвилин поки почалась реанімація, мозок дитини отримав кисневе голодування і дівчинка впала в кому.

«П’ятий місяць Кіра бореться за життя. І у неї це виходить! Дослідження мозку показали поліпшення. Український спеціалізований центр у місті Бровари взявся за реабілітацію. З 8 серпня Кіра з мамою перебувають там, лікарі кажуть, що для повної реабілітації необхідно близько трьох років», – розповідають друзі родини Кіри.

Місяць лікування в центрі коштує до 10 тисяч доларів. Зібрати кошти на тримісячний курс сім’ї дитини просто не під силу, але залишити дитину в такому стані ніяк не можна. Тож небайдужих просять допомогти з фінансуванням лікування.

«Зараз Кіра показує хороші результати. Коли вона не спить – відкриває очі. Лікарі відзначили, що з’явилася реакція на світло і часом Кіра фіксує погляд на недовгий час. Також вона реагує на звуки, дотики – це дуже хороші знаки», – кажуть рідні дитини.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

5168 7426 0294 2603

Земляк Андрій Іванович