Рейтинг спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова у суспільстві поступово зростає. Однак главі парламенту наразі не вигідно йти всупереч Володимиру Зеленському, адже президент є лідером електоральних симпатій.

Про це розповів головний редактор “РБК-Україна” Сергій Щербина в ефірі “24 каналу”. Він вважає, що позиція Разумкова стосовно багатьох політичних питань не дуже подобається Офісу Президента. Він припустив, що через це можуть бути якісь перемовини зі спікером Ради й намагання змінити його позицію.

Однак Щербина заявив, що радикальних кроків команди президента стосовно Разумкова не буде. Усе через те, що на нього орієнтується значна кількість нардепів.

На думку журналіста, зростання рейтингу Разумкова є прогнозованим, однак воно не є значним.

“Це хороший старт, але казати, що це суттєве зростання у загальнопрезидентському рейтингу ще передчасно”, – наголосив він.

Щербина також припустив, що Разумков може створити свою партію, однак точно не найближчим часом. За його словами, якби спікер парламенту зробив це тепер, то таке рішення було б невиправданим, адже ще не час і не місце для цього.

“Потенційно створити якийсь проєкт спікер, напевно, може. Чи має він такі амбіції – перевіреної інформації не маю, але думаю, що вони у нього є”, – припустив Щербина.

Журналіст також додав, що наразі важко прогнозувати, чи вдасться реалізувати такий проєкт, адже його треба починати майже з нуля.

Відмітимо, що центр Разумкова 9 лютого оприлюднив рейтинг кандидатів на посаду президента. Відповідно до нього, на виборах глави держави за Дмитра Разумкова проголосували б 2,1% українців. Водночас рейтинг чинного президента становить 23,1%.