Президент України Володимир Зеленський доручив РНБО, Антимонопольному комітету і Офісу президента розробити закон про олігархів, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов і додав, що в РНБО до них впевнено відносять 13 персон.

“На крайньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент дав завдання апарату Ради національної безпеки, Антимонопольного комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогоднішній день мають дуже великий вплив на нашу економіку, наші внутрішньополітичні і зовнішньополітичні процеси”, – заявив Данилов, виступаючи на всеукраїнському форумі “Україна 30. Безпека країни” у вівторок в Києві.

Як зазначив Данилов:

“в РНБО мають на увазі 13 персон, яких можна з упевненістю віднести до середовища олігархів за тими критеріями, які розраховуються в РНБО”.

У той же час, він не уточнив, про кого йде мова.

“Я запропонував Раді національної безпеки і оборони та Офісу президента спільно з Антимонопольним комітетом розробити новий фундаментальний законопроект (такого у нас в Україні ще не було, вважаю, що сьогодні це один з пріоритетів) про статус олігархів: що буде з такими людьми, які будуть вводитися санкції, як олігархи будуть перетворюватися в бізнесменів”, – заявив Зеленський в ефірі телеканалу” Україна 24 “.

До 7 вересня, перед новою сесією Верховної Ради, органи центральної виконавчої влади повинні підготувати для обговорення проект системи моніторингу олігархів.

“Доручили Апарату Ради нацбезпеки, членам РНБО, Антимонопольному комітету, Службі безпеки, всім органам центральної виконавчої влади до 7 вересня підготувати проект системи моніторингу тих людей, яких ми з вами звикли називати олігархами”, – сказав Данилов.

За його словами, цей проект дозволить розуміти, чим саме буде ця система моніторингу і кого вона торкнеться.

А також підпісуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби НЕ Пропустити ще более цікавої та актуальної информации.