У День Гідності та Свободи президент Володимир Зеленський вшанував пам’ять загиблих активістів Майдану. Крім того, на алеї героїв Небесної сотні відслужили молебень.

Україна відзначає 21 листопада День Гідності та Свободи. Цього дня українці також вшановують пам’ять тих, хто загинув на Майдані.

У День Гідності та Свободи Зеленський встановив лампадку до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні у Києві,– зазначили в ОП.

Окрім Зеленського, вшанували Небесну Сотню прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Як стверджує 24 канал, після встановлення лампадок присутні продовжили вшанування пам’яті полеглих активістів хвилиною мовчання.

Вранці 21 листопада на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві відслужили молебень за Україну. Цього дня в екуменічному храмі Архистратига Михаїла та Українських Новомучеників відзначають також храмове свято.

Що відомо про День Гідності та Свободи?

Його відзначають 21 листопада, починаючи з 2014 року. Таку дату обрали невипадково, адже саме цього дня в Україні почалися Помаранчева революція та Революція Гідності. Цьому передувало святкування з 2005 по 2011 рік Дня Свободи.