Позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів про можливий замах на вбивство журналіста Юрія Бутусова після його публікації з пострілом із гармати. Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці.

Олексій детально описав своє особисте вставлення до Бутусова:
Колись я дуже симпатизував Юрі Бутусову – за те, що він один із перших почав писати літопис цієї війни. Потім, коли  його роль Іловайської трагедії стала видимою, а також ми помітили створення чорної легенди про Збройні Сили, з метою відмазати Авакова і Турчинова, ставлення почало змінюватися. Сьогодні це вже швидше співчуття.
Також Арестович пригадав Юрію, як рік тому він гуманно його попереджав про те, що його використовують чорні політичні шахраї за його щирий патріотизм і самоважливість одночасно.
“Те, що Юра давно вже не громадський діяч і не журналіст, а чорний пропагандист з ознаками розладу особистості, багаторазово спійманий не просто на прямій брехні, а на людській неадекватності, зрештою, є лише фактом його біографії”.
Арестович стверджує, що Бутусов є психологічно прокачений і запевняє, що ніхто в своїй правій думці не дозволить собі так розмовляти з президентом країни.
“Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як чергового Гонгадзе. Такими темпами йому залишається дуже недовго- рахунок пішов на дні, максимум – тижні. Його ліквідують – ті, хто його й накачує.”, – написав Арестович.
Також чоловік переконаний, що якщо журналіст фотографувався зі зброєю або в формі з нашивкою – він взяв сторону і більше не може бути журналістом і висвітлювати події в конфлікті.
Також він закликає терміново просити надати Юрію Бутусову державну охорону:
“Давно пора його врятувати. При цьому я навмисне озвучив це як можливий сценарій. Що публічно кимось озвучено, то режисерам цього дійства складніше реалізувати, а громадян складніше ввести в оману.”