Під час контрнаступу на півдні Херсонської області ЗСУ знищили війська та техніку російської батальйонної тактичної групи (БТГ).

Про це повідомив радник голови офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю на YouTube-каналі Feygin Live.

Як зауважив радник ОП, українські війська скористалися тактичними помилками окупантів, що намагалися наступати в районі Інгульця біля однойменної річки.

Арестович також наголосив, що війська рф планували атаку, з використанням засобів ППО, танків та іншої техніки, але через вкрай погано організовану координацію з боку військового командування росії їм це не вдалося.

«І наші війська застали їх зі спущеними штанами. Я не скажу, що це сталося в ніч перед настанням, але за дуже короткий час до нього, коли вони були в уразливому становищі», – заявив Арестович.

За його словами, українські сили організували три переправи через річку та створили плацдарм, звідки завдали ударів по російських силах, які втратили десятки одиниць техніки та не менше сотні військовослужбовців. Він сказав, що втрати українських військ були, але російську БТГ було знищено.

Херсон російські війська захопили ще  на початку війни, і його звільнення буде поступовим, – зазначив Арестович. Також він заявив, що українські війська не штурмуватимуть головне місто регіону.

Радник ОП не уточнив, коли саме було здійснено цю атаку. Проте його коментарі співпадають із заявами голови Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути, який ще у четвер заявив, що українські війська просуваються в Херсонській області та звільнили 20 невеликих селищ.

Херсонська область має стратегічне значення, адже саме контроль над узбережжям дозволив росії заблокувати експорт Україною зерна та інших продуктів із її чорноморських портів, що викликало побоювання щодо глобальної кризи через голод.

Тим часом у своїй щоденній оцінці на 100-й день з початку повномасштабного вторгнення  росії в Україну британські військові заявили, що рф «зараз досягає тактичного успіху на Донбасі», хоча й зазначили, що «жодної зі стратегічних цілей», які планував путін, «не досягнуто».