Вже зовсім скоро Збройні Сили України звільнять Херсон. А після цього почнеться поступове падіння росії.

Такий прогноз в ефірі 24 каналу розповів російський опозиційний публіцист Андрій Піонтковський. Він переконаний, що, як тільки Збройні Сили звільнять Херсон від окупантів, в росії одразу почнеться падіння.

За словами Піонтковського, путіну не вистачає “гарматного м’яса” для проведення подальших наступальних операцій. Зараз він хоче взяти Слов’янськ, але в нього банально немає такого ресурсу.

Для цього йому не вистачає резервів. Резерви – це не просто кримінальні елементи та непідготовлені призовники, – зазначив Андрій Піонтковський.

Щоб вирішити цю проблему, путіну необхідно провести мобілізацію. Але він не може цього зробити. Місцеве населення росії хоч і підтримує “царя”, але взагалі не готове йти за нього воювати.

Піонтковський наголошує, що добровільно йдуть на загарбницьку війну лише повністю відбиті люди на кшталт гіркіна або ж представники депресивних районів. З таких людей не отримаєш мільйонну армію, яка здатна довго просуватися вперед.

На думку Піонтковського, зовсім скоро росія зазнає краху у війні проти України. Все почнеться зі звільнення Херсона.

Виходу в росії немає. У другій половині серпня буде звільнений Херсон. І ми побачимо дуже болючий, драматичний, але надзвичайно повчальний період третього падіння російської імперії, – вважає Піонтковський.

Росіяни бояться серпня, як вогню. Саме цей місяць може стати для них “фатальним”. Про це заявив російський опозиціонер та правозахисник Марк Фейгін.

Він зазначив, що багато “поганих” подій для РФ траплялися саме у серпні.

“Однак я вам скажу, що для Росії усе найгірше траплялось в серпні. Я не знаю, чому. І саме цього місяця вони бояться. Вони побачать якусь фатальну залежність від невдач”, – сказав Марк Фейгін.

Фейгін додав, що окупанти розуміють те, що українські воїни готують для них на фронті “щось цікаве”. Він вважає, що саме серпень може стати для ЗСУ найкращим місяцем для рішучих дій.

На його думку, удари по мостах на Херсонщині свідчать про те, що ЗСУ готуються до чогось важливого на фронті.

Українські оборонці працюють над звільненням Херсонщини та всього Півдня. Поки жодних дій та результатів не коментують, щоб не вплинути на ефективність роботи.

російський опозиційний політик та правозахисник Марк Фейгін припустив, чи буде звільнення Херсонщини кінцевою точкою війни росії проти України. Про це він сказав під час стріму на ютубі 24 каналу.

За його словами, навіть це не зможе змусити путіна домовлятись про завершення війни.

Чи зможе це (звільнення Херсонщини) бути фінальною точною? Я думаю, що ні,– сказав Фейгін.

Він вважає, що це буде перший масштабний удар після звільнення Київщини, Сум та Чернігова. Хоча тоді це росіяни могли спихнути на неправильну стратегію.

“Зараз же це буде результатом майже 6-місячної війни до того часу, припустимо. А для такої війни у 21 столітті це дуже багато”, – додав правозахисник.

Тому незрозуміло, як у цьому випадку поводитиметься російська армія, але моральний дух у них буде зламаний й це вплине на загальну атмосферу окупантів. Хоча апетити путіна не зменшаться. У такому випадку, вважає Фейгін, потрібно буде обманути кремлівського диктатора й форсувати вступ у НАТО.