Ставлення місцевих жителів на Донеччині та Луганщині до окупантів погіршується шаленими темпами. Здебільшого через те, що всі вже усвідомили, що Росія їх вкотре обдурила, а від самих її солдатів чекати хорошого не варто.

За даними джерел 24 Каналу в українських спецслужбах, черговий масовий прихід загарбників на Донбас ознаменувався для його мешканців новим витком дуже кривавої війни, масовою та абсолютно безконтрольною мобілізацією, а також обстрілами будівель з боку самих росіян.

На думку фанатів Путіна, що жили у так званих “ДНР” та “ЛНР”, “друга армія світу” мала б швидко захопити Україну та затягнути її у “русский мир”. Щоб “жили як раніше, але під Росією”.
Натомість, як показала практика, такі індивідууми взагалі не засвоїли уроки 2014-го, коли офіційні та неофіційні підрозділи загарбників перетворили частину Донбасу на територію, де закон – це сила, а наявність зброї означає індульгенцію на вбивства, пограбування та зґвалтування.

То ж, зрозуміло, коли путінська орда вчергове вторглася на українську територію, у підконтрольних ній містах почалося повторення “русской весны”, тільки у значно більших масштабах.

Загони бурятів та кадировців почали безкарно вбивати донеччан та луганчан, викрадати машини цивільних та взагалі коїти все, що заманеться.

Крім того, російські офіцери та контрактники, які швидко розуміли всю небезпеку своєї участі у бойових діях, одразу ж починали ненавидіти місцевих жителів, яких їх відправили “звільняти”. Для прикриття себе та заради помсти мешканцям Донбасу на майже всі гарячі напрямки фронту першими відправляли бойовиків “ДНР” та “ЛНР”, а також мобілізованих.

Зрозуміло, що такого ставлення терористи з окупованих територій аж ніяк росіянам не пробачили. Навіть примусово відправлені на фронт чоловіки з Донбасу, що за рік навчилися воювати, почали ставитися до своїх “товарищів по зброї” відверто по-ворожому. Не дарма ж на деяких напрямках підрозділи з місцевих вбивць вирішили використовувати як загороджувальні загони.

Бойовиків з окупованих територій дратує і той факт, що абсолютно всі успіхи з моменту повномасштабного вторгнення приписували собі ті підрозділи, які ніколи не були на передовій. Кадировці розповідали про захоплення Маріуполя ледве не лише своїми силами, “вагнерівці” – про успіхи в Соледарі. Хоча і там, і там, у штурмах брали участь терористи з Донеччини та Луганщини.

То ж геть не дарма ідейні бойовики, що воюють за Росію, характеризують дії розпіарених угруповань ФСБ, Росгвардії та ГРУ фразою: “спецназ позаду нас”.

І зовсім не просто так двоє терористів “ДНР” 13 березня знищили кадировця в Донецьку. Просто щоб помститися йому за зйомки тіктоків у ті моменти, доки вони ризикували своїм життям та перебували під кулями. Нетверезі бойовики вирішили напасти на представника “бородатих донів”, що зустрівся їм неподалік від гуртожитка, в якому оселилися бандити Кадирова. Постраждалому нанесли 47 ударів ножем, після чого зловмисники втекли.

Свої дії вбивці пояснили як бажання помститися за Донбас ряженому воїну. Цей випадок достатньо яскраво описує ті почуття, з якими ставляться до росіян майже всі донеччани.

Що б жителям Донбасу не розповідали по телевізору, скільки б не було одурманених пропагандою, а окупантам більшість місцевих мешканців бажає подорожі до пекла. І хочуть цього навіть ті, хто все ж таки не бажає повернення України.

Окупанти знають про рух партизанів і вдаються до провокацій при розшуку партизан, та все марно.

Як відомо, в районі Білокуракиного Луганської області окупанти пересуваються населеними пунктами з прапором України, щоб дивитися на реакцію місцевих жителів, повідомляє Telegram Луганської ОВА.

“На Білокуракинщині росіяни вдалися до чергових провокацій. Днями населеними пунктами пересувалася техніка із синьо-жовтим прапором – росіяни дивилися на реакцію місцевого населення”, – ідеться в повідомленні.

Жителів так званої “лнр” шантажують прискоренням відмови від громадянства України, у Рубіжному залишають на роботі виключно з паспортом рф. Але люди, хоч і не всі, на стороні ЗСУ та чекають їхнього приходу.