Російські окупанти 5 серпня масовано обстріляли українські міста. Зокрема, вони поцілили по Центру переливання крові в Харківській області. 

 Про це розповів президент Володимир Зеленський. Окупанти вдарили керованою авіаційною бомбою. 
 Президент прокоментував чергову ворожу терористичну атаку. 

Керована авіаційна бомба Росії проти центру переливання крові в Україні. Цей вечір, Купʼянська громада на Харківщині. Є загиблі та поранені. Мої співчуття! Наші рятувальники ліквідовують пожежу, 
– повідомив глава держави. 

За його словами, один цей злочин війни говорить усе про російську агресію. 

“Звірі, які знищують те, що просто дає змогу жити. Перемогти терористів – це справа честі для всіх, хто цінує життя”, – підсумував український лідер. 

Підкреслимо, що центри крові, як і лікарні, пологові та амбулаторії мають бути захищені Женевськими конвенціями. Але на жаль, для звірів та терористів жодні правила не писані. Так прокоментували у Міністерстві охорони здоров’я України обстріл росіян Центру крові у Куп’янській громаді. 

 Зазначається, що рятувальники та медики продовжують працювати на місці удару. 
 Додамо, що окупанти також регулярно обстрілюють з авіації та артилерії населені пункти Харківської області.  
 Зокрема протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області. Внаслідок російських терористичних атак руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.