У ніч з п’ятниці на суботу, 30 вересня, російські окупаційні війська знову вдарили по Україні, використовуючи «шахеди». Загалом було випущено приблизно 20 безпілотників, однак ЗСУ їх потужно збивали.

На Півдні Сили оборони знищили 30 «Шахедів»:

20 – на Вінниччині,
6 – на Одещині,
4 – на Миколаївщині.

Відомо, що лише на Одещині підрозділи Військово-Морських Сил знищили два ворожі «Шахеди». Про це ВМС ЗСУ написали в Телеграм.

Тим часом у Калинівській міськраді та ОВА повідомили про «прильоти». Повітряні сили ЗСУ повідомляли про «Шахеди» на території регіону.

«На жаль, є прильоти. Зберігайте спокій. До закінчення тривоги всі в укриттях. Міський голова знаходиться на місці подій. Нічого не коментуйте в соціальних мережах і не виставляйте фото», — йдеться в повідомленні Калинівської міськради.

Начальник ОВА Сергій Борзов пізніше повідомив, що у Вінницькій області є влучання в об’єкт інфраструктури».

Згодом міськрада повідомила, що у Калинівській громаді проводяться заходи з ліквідації наслідків влучання. За попередніми даними, постраждалих немає.

Наші хлопці теж вночі часу не гаяли й влаштували росіянам спекотну нічку. Так на Бєлгородщині вночі пролунали потужні вибухи. Місцеві телеграм-канали повідомляють, що вибухи пролунали близько о 03:45.

Нажахані бєлгородці у мережі почали активно обговорювати масштабну атаку. Згодом, місцева влада все ж вирішила прокоментувати «тривожну ситуацію» в регіоні. Губернатор Бєлгородщини Гладков повідомив, що над містом й областю нібито «спрацювала система пе-ве-о». За його словами, усі повітряні цілі «були збиті», і вже традиційно – «жертв та руйнувань не зафіксували». Однак ми знаємо, що всю інформацію з РФ варто піддавати сумніву.

Неспокійною ніч на 30 вересня була й у Брянській області. У селі Погар пролунав потужний вибух, після чого на місцевій електропідстанції виникла пожежа. Як наслідок, жителі села залишилися без світла. Чудовий приклад того, як працює карма.