З рупорів Кремля вже неодноразово звучали меседжі в сторону України щодо переговорів. Особливо болючою точкою для Путіна є Донеччина, Луганщина та Крим. Однак Україна не проводить жодних непублічних переговорів з країною-агресором. Водночас, будь-які переговори неможливі, поки російські війська залишаються на території України.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ні», — коротко відповів Кулеба на запитання, чи не веде Україна переговорів з РФ «за закритими дверима».

Глава української дипломатії зазначив, що формула миру базується на необхідності поваги до суверенітету та територіальної цілісності України.

«Якщо перекладати з дипломатичної (мови.) на звичайну, то це означає, що Росія має піти геть з України. Доки цього не станеться, доки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори», — сказав Кулеба.

Також, коментуючи ситуацію з ракетами великої дальності Taurus, які Україна просить передати ще з весни, Кулеба вказує, що «питання залишається відкритим, проте Німеччина потребує часу». Цей аргумент був висловлений як у публічних, так і в конфіденційних розмовах з українськими партнерами. Міністр підкреслює, що Україна побудувала довіру зі своїми партнерами, і тому їм не варто хвилюватися, що надана зброя буде використана не відповідно до їхніх запитів.

Вцілому, у Києві відмічають, що рівень підтримки з боку західних партнерів залишається стабільним. Однак через конфлікт на Близькому Сході, увага засобів масової інформації до українського конфлікту зменшилася, визнав глава МЗС.