В Авдіївці на Донеччині провели ротацію деяких підрозділів 110-ї окремої механізованої бригади. Відомо, що деякі підрозділи вийшли, а замінили їх інші підрозділи ЗСУ, оскільки сам підрозділ має обмежені ресурси для утримання міста.

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені Марка Безручка Іван Сєкач.

«У нас немає достатніх можливостей для утримання міста, але ми отримали підкріплення. Ми розраховуємо на дружні підрозділи. Вперше за майже два роки деякі наші підрозділи повністю виведені з боїв для відпочинку та ротації. Це потужна підтримка, яка дозволила нам відчути трохи більший спокій», – розповів Сєкач.

За його словами, в Авдіївці тривають бої за місто й околиці. Росіяни намагаються перерізати лінію постачання, особливо використовуючи перевагу у авіації.

«Ми не можемо впливати на авіанальоти та бомбування міста і наших позицій. У них є значна кількість особового складу, з яким вони не рахуються. Вони експериментують різними групами, використовуючи бронетехніку, аби виконати свої завдання», – зазначив Сєкач.

Зауважимо, що одне з видань повідомило, що ЗСУ спрямували на порятунок Авдіївки одну з найкращих бригад.

«Третя окрема штурмова бригада — єдина із сухопутних бригад ЗСУ, про яку точно відомо, що минулого тижня вона перебувала в резерві на сході України. Можливо, події в Авдіївці останніми тижнями змусили третю бригаду призупинити навчання і повернутися на фронт», — припускає видання.