Російські окупанти продовжують свої спроби захоплення міста Красногорівка, розташованого в Мар’їнській міській громаді Покровського району Донецької області. Не дивлячись на активний опір українських захисників, вороги не припиняють спроб штурмувати їхні позиції, прагнучи зайняти стратегічно важливий пункт.

Представник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин розкрив, що протягом останньої доби в районі Красногорівки було зафіксовано близько 200 артилерійських та мінометних обстрілів, які наносилися на позиції українських захисників.

Російські військові здійснили 10 штурмових атак, а також провели 3 авіаудари та 3 удари дронами. Крім цього, зафіксовано приблизно 90 скидів ворожих дронів, які використовуються для розвідки та наведення артилерійських ударів.

За минулу добу й станом на ранок 12 травня у районі Невельського, Красногорівки й Нетайлового наші захисники знищили орієнтовно 35 окупантів, автотягач та близько 40 ворогів поранили.

«Противник дійсно не полишає спроб штурмувати місто невеликими штурмовими групами… Деякі невеликі мобільні групи окупантів все-таки прорвались на схід Красногорівки й зайшли у вогнетривкий завод», – заявив речник ОСУВ «Хортиця».

Протягом цього часу українські захисники неодноразово відбивали атаки і завдали суттєвих втрат противнику. Зокрема, в районі Невельського, Красногорівки та Нетайлового було знищено близько 35 окупантів, а також взято під контроль дороги та підходи до заводу, що ускладнює рух ворожих військ у цьому напрямку.

Він пояснив, що окупанти там перебувають у складному становищі, тому що наші військовослужбовці 59 мотопіхотної бригади:

  • позбавили їх постачання боєкомплектом та підтримки бойової техніки;
  • відрізали логістичні шляхи;
  • взяли під контроль дорогу та підходи до заводу.

«Наші захисники повністю стримують просування ворога вглиб міста. Ситуація в місті та на околицях перебуває під контролем підрозділів Збройних Сил України. Дії противника не призвели до жодних територіальних успіхів за останні дні», — підкреслив Назар Волошин.

Також додамо, що напередодні офіцер 59 ОМБр імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький розповів, що Росія не має успіхів поблизу Красногорівки та Невельського Донецької області.

Окупанти збільшили кількість штурмів. Також вони активно залучають авіацію та скидають засоби ураження з дронів. Але просувань на цьому напрямку в них немає.

«У ворога немає просувань на тій ділянці фронту, яку тримає наша бригада та сусіди. Ми зупинили активний наступ росіян, який спостерігали після захоплення Авдіївки. На сьогодні це важко дається, але активне просування ворога зупинене. Звісно, окупанти продовжують знищувати все за собою. Так їм вдається заходити на деякі позиції. Ми вимушені залишати їх, щоб зберегти життя військових», – сказав військовий.

Як наголосив Цехоцький, за 8 травня на цій ділянці фронту вдалося ліквідувати близько 70 окупантів. Також наші захисники підбили багато різної техніки, серед якої і квадроцикли, і автомобілі, і «буханки» тощо. Звісно ж, ворог продовжує свої атаки.

«Вчора вночі вони намагалися заходити в Красногорівку. Там була помічена штурмова група. До ранку її вже знищили. Зараз вони намагаються з району Первомайського наступати на Невельське. Ми не даємо їм цього робити», – зауважив військовий.

Окупанти засіли в схованки біля одного з напівзруйнованих об’єктів. Командування оперативно зреагувало на цю ситуацію і швидко відрізало їм логістичні шляхи. А далі пішов процес «викурювання».