Окупанти хоч зараз і мають певні просування на Харківщині, однак мета Путіна, схоже не в тому, щоб захопити нові території. Він віддав інший наказ.

Про це заявив Іван Варченко.

«Окупанти наразі зайшли на територію Харківщини двома клинами. Одни клин наразі вони рухаються до селеща Липці, створюючи інформаційне враження, особливо для свого народу, що вони рухаються до околиць Харькова. Другою ж частиною вони намагаються атакувати місто Вовчанськ», — розповів експерт.

Іван Варченко заявив, що на його думку окупанти сконцентровані в межах цієї операції, щоб допомогти своїм військам на Куп’янському напрямку і перекрити один із логістичних шляхів, що йдуть через відгалудження Куп’янської залізниці.

«Вони прагнуть заблокувати цю гілку, і тим симим покращити логістику для свої окупаційних військ, що знаходяться на північньому сході Харківської області», — заявив експерт.

Разом з тим, характер оборони боїв, які ведуть українці зараз забороняє росіянам говорити не дозволяє говорити, що вони зможуть досягти своїх цілей.

«За сьогоднішніх сил і засобів, вони будуть змушені обмежуватись імітацієї активних бойових дій», — зазаначив Іван Варченко.

Також він зазначив, що росіяни традиційно відпрацьовують тактику свого інформаційного супроводу бойових дій.

«Тобто, росіяни наперед заявляють про взяття тих чи інших населених пунктів, заздалегідь поширюють інформацію, яка має посіяти паніку серед місцевого населення ( щодо евакуації , куди треа втікати і яким чином) та розповідають про нездатність українців здійснювати оборону , забезпечувати захист цивільного населення», — заявив експерт.