У Києві співробітники Служби безпеки України ліквідували конвертаційний центр, через який «обслуговувалася» низка підприємств з тимчасово окупованих територій Донбасу, повідомляє ІА Корупція Інфо з посиланням на прес-службу СБУ.

Встановлено, що конвертаційний центр з щомісячним незаконним обігом коштів у 600 мільйонів гривень організували власники та керівники одного з українських комерційних банків, зокрема через центр розкрадалися бюджетні гроші призначені на відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей.

Під час обшуків у приміщеннях банку та «конвертцентру», який є безпосередньо у фінустанові, співробітники СБУ виявили фінансову документацію та печатки підприємств, задіяних у схемі.

«В офісних приміщеннях банку співробітники спецслужби також виявили печатки двох районних судів Донецька, документи та чисті бланки з відтисками печатки так званого «банку ДНР». Документи містять злочинні схеми фінансових взаємовідносин з луганськими та донецькими підприємствами, зокрема щодо постачання газу з тимчасово окупованих територій», – йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 2 статті 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.