Навіть у фантастичних умовах та без необхідної підтримки, українські військові ефективно ліквідовують російських окупантів. Вони безупинно виконують бойові завдання й знищують противника. Саме так, зокрема, діють бійці спецпідрозділу «Артан».

Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів командир спецпідрозділу “Артан” Віктор Торкотюк.

За словами військового, його підрозділ завжди бере приклад із найкращих. І завжди готовий виконати найскладніші операції.

«Був Бахмут, були операції на Запорізькому напрямку. Тим літом зайшли в Енергодар, у нас не було підтримки – і ми вийшли. Зайшли, висадилися. Ну що? Команда: «Виходьте». Добре, виходимо. Хоча заходили з боями. Зараз операції в морі. Там ніхто не був. І таких операцій ніхто не робить. Але в нас підхід простий: «Треба, то треба, будемо робити». Інакше хто ж?», — підкреслив Віктор Торкотюк.

Тим часом, Сили оборони України поступово просуваються в напрямку міста Токмак Запорізької області. Оперативне оточення і звільнення міста від російських окупантів матиме велике значення, бо тоді оборона в армії РФ посиплеться як доміно. Таку думку сьогодні висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, оборона в районі Работиного тріснула, але ще тримається.

“Російські окупанти перетягують зі сходу України посилення. Це, наприклад, 76-а десантно-штурмова дивізія. Вони тягнуть найбільш мобільні підрозділи, щоб максимально прискорити процес передислокації підкріплення на Запорізькому плацдармі. Тобто, росіяни намагатимуться посилювати оборону”, — пояснив Коваленко.

Загалом, зауважив військово-політичний оглядач, просування Сил оборони України найближчим часом трасою 04-08 має бути швидшим, якщо порівнювати з просуванням у першій лінії оборони.

“Звичайно, у нас є проблематика вже з їхньою механізованою компонентою, вона там більш насичена, але річ у тім, що у цих підрозділів, які там перебувають, проблематика зі штатною комплектацією — механізованої компоненти критично не вистачає. А вони відіграють важливу роль якраз саме на другій лінії оборони. І знову-таки, саме, Токмак остаточно розставить усі крапки над “і” — буде каскадний обвал оборони чи не буде”, — додав військово-політичний оглядач.

Також військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко зауважив, що село Вербове Запорізької області відіграє важливу роль не просто в процесі звільнення українських територій, а й у загальній тактиці просування Сил оборони України.

“Ми можемо зараз спостерігати продовження процесу вбивання клину між Роботиним і Вербовим по лівому флангу від Роботиного. Роботине вже звільнено. Клин пробитий настільки, що перша лінія оборони пройдена і на першому рубежі вже другої лінії оборони проводиться процес розширення плацдарму. Безпосередньо охоплення, наприклад, таких сіл, як: Новопрокопівка і Вербове, а також просування в напрямку Очеретуватого”, — сказав він.

За словами Коваленка, Новопрокопівка необхідна для того, щоб надалі вже Сили оборони України могли просуватися трасою 0408 у напрямку Токмака. У напрямку Очеретуватого відбувається просування, оскільки необхідно вийти на трасу 0401. Це ще одна траса, яка веде до Токмака.

“А Вербове — це дуже цікаве село. По-перше, наші дії там зумовлені тим, що ми в такий спосіб сковуємо по лівому флангу можливості російських окупантів, наш клин, наприклад, узяти в оточення, зачинивши його. Другий момент — саме Вербове дає можливість виходу не тільки успішнішого на Очеретувате, а й, окрім усього іншого, вийти на логістику в районі Полог. І тут це дуже цікавий момент, оскільки в цьому районі одразу дві траси: 0815, 083, які дають нам змогу, в принципі, просуватися далі вже в Бердянському напрямку. Тобто Мелітопольський і Бердянський напрямки охоплюються саме з цієї ділянки”, — розповів Олександр Коваленко.