Нещодавно в мережі з’явилася інформація про зміни у структурі Збройних Сил України. Генерал-лейтенанта Олександра Павлюка призначено командувачем Сухопутних військ, Юрія Содоля — Командувачем об’єднаних сил, Ігоря Скибюка — командувачем Десантно-штурмових військ, а Ігоря Плахуту — Командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Однак також були випадки звільнення. Сергія Наєва звільнили з посади Командувача об’єднаних сил, а Максима Миргородського — з посади командувача Десантно-штурмових військ.

Президент Володимир Зеленський представив заступників Головнокомандувача та начальника Генштабу Збройних Сил України. У своєму вечірньому зверненні він оголосив про призначення нових керівників та звільнення попередніх.

Заступниками Головнокомандувача Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський і Андрій Лебеденко. Сухаревський буде відповідати за безпілотні системи та застосування дронів, а Лебеденко — за інновації, технологічний компонент армії та бойові системи.

На посади заступників начальника Генерального штабу Збройних Сил України були затверджені кандидатури генерал-майора Анатолія Баргилевича, Володимира Горбатюка (відповідальний за оперативну роботу, роботу штабів, планування та управління), Олексія Шевченка (логістика) і Михайла Драпатого (підготовка та тренування військових).

Зеленський також провів нараду щодо українського виробництва зброї та боєприпасів, розглядаючи питання виробництва та планів на майбутнє, зокрема, розвитку та забезпечення мобільних вогневих груп.

Зазначимо, що генерал-майор Анатолій Баргилевич став новим начальником Генерального штабу Збройних Сил України, замінивши на цій посаді генерал-лейтенанта Сергія Шаптала. Попередньо відомо, що перед призначенням на цю відповідальну посаду, генерал-майор Баргилевич виконував обов’язки командувача Сил територіальної оборони.