Президент Володимир Зеленський першу десятку списку партії «Слуга народу» формував особисто сам. Він сам визначив, яких людей він хотів би бачити основою своєї партії. З цієї ж причини під четвертим номером у «Слугу народу» з’явився Давид Арахамія, який тепер займе пост глави фракції «Слуга народу».

Про це в інтерв’ю одному зі ЗМІ розповів майбутній нардеп від «Слуги народу», журналіст Олександр Дубінський.

Дубінський наголосив, йому пропонували піти в Раду в першій 20-ці від партії «Слуга народу», але він свідомо вирішив йти в Раду мажоритарником, тому що не хотілося ні від кого залежати.

Він зазначив, що в ЗМІ необгрунтовано роздуваються новини про якийсь конфлікт всередині фракції через те, що разом зібралися занадто різні люди. Дубінський також зазначив, що у нього немає конфлікту особисто з Арахамією. Думка у всіх людей, які прийшли в Раду, у кожного своя, але всі люди «Слуги народу» підтримують президента Зеленського.

«Ми можемо бути незгодні в конкретних ситуаціях з їх спрямуванням або вектором, але в цілому ми всі рухаємося правильно, а суперечки в плацкартному вагоні неприпустимі», – заявив Дубінський.

Нагадаємо, раніше Кандидат у нардепи від «Слуги народу», ведучий програми «Гроші» на каналі «1+1» Олександр Дубінський заявив, що в майбутньому парламенті він і ще кілька нардепів створять депутатську групу.

«Вирішили створити в новому парламенті депутатську групу мажоритарників з робочою назвою “Справедливість”. Нас вже п’ять осіб. Приєднуйтесь», – повідомив Дубінський в інстаграмі. Підписав він фото з Трускавця, на якому також присутні «слуги»: блогер Олександр Куницький, який виграв округ у Олександра Грановського і журналістка «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк.

У коментарі «Українській правді» Василевська-Смаглюк заявила, що «бере участь лише у створенні неформального депутатського об’єднання мажоритарників Київської області». «В інші групи я не вступаю», – сказала вона.

Ще одним учасником групи може бути кандидат від «Слуги народу» Максим Бужанський, який переміг на 25-му окрузі у Дніпропетровській області. Анонси їхніх спільних зустрічей Дубінський поширював на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначимо, що регламент Верховної Ради не передбачає створення депутатських груп у межах однієї фракції. Такі групи можуть створювати позафракційні нардепи.