В Офісі президента України Володимира Зеленського розкритикували обшуки в музеї Революції Гідності в Києві. У Зеленського закликали правоохоронців “не додавати штучно нових емоцій, яких і так вистачає”.

Про це йдеться в заяві Офісу президента України.

У Зеленського стурбовані, що обшуки пройшли напередодні річниці початку Революції Гідності, адже цей день гостро переживається українським суспільством.

“Тому будь-яка необережність зараз може сприйматися як виклик цінностям Майдану або як свідома гра на громадських суперечностях. Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? … Правоохоронці повинні враховувати і такі речі, коли немає термінової необхідності для слідчих дій “, – заявили в ОП.

Як відзначили в президентському офісі, якщо розкрадання коштів дійсно мало місце, то це буде легко довести чітким правовим шляхом.

“Ще раз підкреслимо ключове: емоцій в ці дні щороку і так дуже багато, тому не варто штучно додавати нових. Особливо не варто це робити шляхом добре відомих політичних спекуляцій”, – додали в офісі Зеленського.

А ось тг-канал “Резидент” повідомляє сенсаційну інформацію, яка стосується обшуків в Музеї Майдану.

“Чергова комбінація політичного тандему« Порошенко – Венедіктова »! Вже другий день, розганяється зрада, що перед черговою річницею Майдану з метою його дискредитації проведені обшуку в Музеї Революції Гідності!

За нашими даними це робиться Іриною Венедіктовою за домовленістю з Петром Порошенком для дискредитації Президента України та посилення градусу напруги серед радикально налаштованих громадян! Нам стало відомо, що Ірина Венедіктова особисто віддавала команду підлеглим на проведення обшуків, а при розборі польотів повідомила про те, що не знала про їх проведення!

З цієї історії можна зробити висновок, що Ірина Венедіктова докладає всіх зусиль для того, що б залишитися на посаді, не гребуючи при цьому рейтингом і репутацією Володимира Зеленського, навіть якщо їй для цього потрібно домовитися з Петром Порошенком “, – йдеться в повідомленні каналу.

І це не всі спроби Порошенка дескридитувати владу і особисто президента.

Так ввечері в п’ятницю, 20 листопада, біля будинку колишнього президента України Петра Порошенка в Козині пройшла акція протесту його супротивників. Хто її організатори і учасники, достовірно невідомо.

Соратники лідера “Європейської солідарності” назвали акцію провокацією і звинуватили в її організації Офіс президента.

Акцію прокоментував близький до команди Зеленського блогер і, з недавніх пір, радник в Тристоронньої контактної групі по Донбасу Олексій Арестович. На його думку, “протест” організував сам Порошенко, щоб виставити себе жертвою режиму.

“Я так розумію, у ПОП напередодні завтрашньої річниці вирішили побути” жертвами злочинної влади “. І стиль знайомий – 300 грн. Заощаджували тоді, економлять і зараз. Мені цікаво: звідки” активісти “, що захищають зараз ПОП знали, коли і де буде” напад “? настільки заздалегідь, що встигли зібратися непоганою за розміром компанією? що там роблять” блогери і стрімери “? До чого ведуть себе настільки спокійно? Як так – адже страшні ТІТУШКИ штурмують фортецю обожнюваного вождя?” Активістам «не тисне, що, можливо , той, кого вони захищають, найняв тих, хто “нападає”? ” – написав Арестович у себе в Фейсбуці.