Позафракційний народний депутат Гео Лерос, виступаючи сьогодні в парламенті, назвав президента Володимира Зеленського, який також присутній у сесійній залі, зрадником.

Лерос вийшов на парламентську трибуну і, звертаючись до Зеленського, сказав:

«Бачу ваш Єрмак теж тут. Я хочу вам сказати, що я не боюся говорити правду. Ви можете скільки завгодно нацьковувати на мене свої правоохоронні органи, клепати справи, але не боюся говорити правду. Ви – головний зрадник у країні”.

Речник Руслан Стефанчук сказав вимкнути мікрофон Леросу, що і було зроблено.

У відповідь Лерос показав Зеленському нецензурний жест середнім пальцем.

Після виступу Гео Лерос розповів “Страні”, навіщо показав середній палець президенту на трибуні Ради.

Він уточнив, що «фак» призначався двом – президенту Зеленському та голові Офісу Андрію Єрмаку.

«Вони тіло від плоті. Два смішні диктатори. Такі собі Лукашенко на мінімалках, головні корупціонери та посміховиська в країні, які продовжують узурпувати владу. Мій фак означав: ваше місце не на керівній посаді, а у в’язниці», – сказав Лерос.

Своєю чергою Телеграм-канал Таэмниці депутата повідомили про те, що Лерос даремно сподівався, що на його середній палець хтось відреагує. Звертати увагу на маргіналів можуть лише такі ж маргінали, як і він сам.

До слова, цей інцидент відбувся в важливу мить – в час призначення Міністра оборони.

Телеграм-канал Коридор ОП пише, що за цей час, що влада, що опозиція поводилися досить адекватно, розуміючи що обговорюється серйозне призначення.

Навіть депутати ОПЗЖ виглядали цивілізовано. Але знайшлися 20 мавп в фракції ЄС та Гео Лероса. Там де вони сидять, настав час ставити клітку, їх не можна допускати до людей, стверджують на каналі.

Одразу після скандального виступу Гео Лероса, фракція «Слуга Народу» заявила, що звертається до регламентного комітету Верховної Ради з вимогою дати оцінку і винести рішення щодо поведінки народного депутата Гео Лероса під час виступу з парламенської трибуни 4 листопада. Рішення «Слуг» озвучила на своїй сторінці в Телеграм Юлія Палійчук – речниця «зелених».

«Нагадую, під час призначення Олексія Резнікова на посаду Міністра оборони Гео Лерос вдався до публічних образ і непристойних жестів на адресу Президента України. Така поведінка є неприпустимою у сесійній залі парламенту»,-заявила Палійчук.

Нагадаємо, один з виступів Гео Лероса на початку вересня в Раді вже раз закінчився для нього плачевно.

Лерос виступав з трибуни парламенту  та назвав стосовно операцію українських спецслужб з затримання “вагнерівців” проваленою. Він заявив, що українцям цікаво знати, “хто з цієї парочки – пан Зеленський чи його секретарша Єрмак – злили цю спецоперацію”.

У момент виступу до нардепа підскочив заступник голови фракції “Слуга народу” Тищенко, вирвав мікрофон з його рук і почав силою відтягувати від трибуни.

 “Добре, що є такі люди як пан Тищенко…” – встиг відреагувати Лерос, але продовжити не зміг.

До бійки не дійшло, можливо, через різницю у ваговій категорії, однак між нардепами почалась штовханина, Лєрос намагався дати опір, але нічого не вдалося.

Згодом навколо них зібралися інші депутати, намагаючись розтягти колег, а тоді ще спікер Дмитро Разумков оголосив перерву на 15 хвилин.

А нещодавно вся країна дізналася про те, що нардеп Гео Лерос домовився про імітацію нападу на себе.

Відповідне відео опублікувала низка Телеграм-каналів. Державне бюро розслідувань вказало, що дії особи, схожої на політика, можуть бути кваліфіковані за статтями «готування до злочину» та «введення в оману суду або іншого уповноваженого органу».

ДБР уже направило відповідне звернення до Офісу генпрокурора.