Після невдалих наступів, Президент РФ змінює тактику свого наступу. Його більше не цікавить Київ, Путіну потрібні південні та східні території. Це зазначили американські чиновники в коментарі для видання “The Wall street journal”

На думку посадовців з адміністрації Байдена, Путін має на меті створити сухопутний перехід від Росії до Кримського півострова та збільшення територій Донбасу. Для цього Росії необхідні південні та східні території України. 

Наразі обстріли міст продовжуть. Армію РФ розраховує,що таким чином змусить українське керівництво та військових погодитись на умови, які поставить Путін,  зокрема й нейтральний статус.

Повідомляється, що зараз війська РФ переходять у нову тактику — облогу. Такі дії вказують на місяці ракетних та артилерійських атак з боку російських збройних сил на території України.

Офіційні особи США вважають, що президент РФ, у випадку вдалих наступів російської армії, може розширити свої військові цілі. Така оцінка є точкою зору деяких офіційних осіб США, які мають доступ до секретної інформації.

На сьогодні, статус столиці для Путіна залишається відкритим питанням. Зараз не зрозуміло чи зможуть російські війська оточити Київ і взяти столицю.