У районі Бахмута наші війська зловили противника у капкан, на який він виходить, як на рубіж знищення

Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в етері одного з телеканалів.

“Ми утримуємо не Бахмут, ми утримуємо певний рубіж оборони, який проходить по лівому березі річки Бахмутки. Бахмут зараз у зруйнованому стані використовується як оборонний рубіж. При чому там доволі стійкий рубіж, який прикритий нашою артилерією, і утримує потужний наступ російського війська від реального редуту, що розташований у самому місті. Утримуємо позиції доволі непогано.

На цей момент проблем для нашого Бахмутського гарнізону нема ніяких: захід росіян з півночі та півдня зупинений, на деяких позиціях противник відкинутий, працюють декілька ланцюгів нашого забезпечення. На заході за Бахмутом є ще один рубіж оборони, якщо буде дуже велика проблема, то ми просто відійдемо, як це було у районі Соледара. Відповідно, проблем у стратегічному плані абсолютно ніяких нема”, – пояснив військовий експерт.

Роман Світан додав, що головне завдання армії – знищення противника, де б він не був. А у районі Бахмута вороги самі збираються зі всієї Росії, 7000 км самі протоптують, щоб побачити Бахмут і померти. Саме у такому режимі ми їх зловили у капкан, на який вони виходять, як на рубіж знищення.

“Якщо говорити загально про лінію фронту, яка зараз всюди гаряча і з кожним днем стає гарячіше, то росіяни заходять в арифметичній прогресії, ще не всі зайшли, за тиждень-два буде пік наступальних дій російської армії. На 200 км фронту вони будуть намагатися наступати, принаймні від Вугледара до Куп’янська. Можливо, додадуть ще Запорізький напрямок, як відволікальний удар, аби зв’язати наші війська. А у Бахмуті противник дійшов до певних рубежів, де наші війська його зупинили. І Бахмут на цей час є гарною жаровнею зі знищення російських військ”, – підкреслив Світан.

Додамо: Кремль сконцентрував достатню кількість сил у районі Кремінної, щоб інтенсивно наступати на Лиман.

Зокрема, на цій ділянці фронту стоять підрозділи 331-го та 217-го ПДП 98-ї ВДД, 104-го, 234-го та 237-го ДШП, 21-го та 331-го ПДП та резервна 31-й ОДШБр.

Загальна кількість живої сили окупантів – близько 9 тисяч особового складу зі штатною комплектацією підрозділів із техніки.

Проте, як пише військовий блогер Олександр Коваленко, є нюанс.

«У даному секторі росіяни вже як тиждень несуть серйозні втрати по артилерії, тобто повноцінний наступ не почався, а артилерії для забезпечення і підтримки штурмових дій піхоти з кожним днем все менше і менше. Особливо страждає 30-а АБр 36-й ОВА (Улан-Уде)», – зазначив Коваленко.

За словами блогера, аналогічний досвід у окупантів був у Вугледарі. Тут вони також зібрали величезну кількість підрозділів, у яких сумарно у першій лінії та резерві було до 9 або більше тисяч особового складу. Результат битв у цій ділянці фронту відомий всім.

«А підсумок – через відсутність повноцінної підтримки артилерії та пропорційної наявності БК наступ на Вугледар завершився для РОВ м’ясорубкою. І як би це дивно не звучало, але наступ Кремінна – Лиман біля РОВ, навіть ще повноцінно не розпочавшись, вже мені нагадує вугледарську бійню», – резюмував Коваленко.