Військово-політичний оглядач проєкту «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив про те, що формування плацдармів Сил оборони України на лівому березі Херсонської області поставило в глухий кут російське командування.

За його словами, в окупантів не все так райдужно в районі Авдіївки, куди вони перекинули чималі ресурси.

«А все почалося 10 жовтня, саме тоді, коли лампасоносці отримали від свого «верховного» наказ піднести йому на блюдечку з блакитною каймою Авдіївку. Згідно з первинним планом, в рамках наступу 10 жовтня двома ешелонами російських окупаційних військ повинні були оточити Авдіївку, тим самим створивши оптимальні умови для окупації міста до Нового року, надавши Путіну «перемогу», яку б він згодував би своїм споживачам інформаційного фаст-фуду. План провалився з тріском», – проаналізував Олександр Коваленко.

Крім того, експерт додав, що в результаті Авдіївка стала тягнути ресурс окупантів з інших плацдармів – в першу чергу з луганського, зі складу угруповання військ «Центр».

На думку Коваленка, під Авдіївку зараз перекинута найбільш боєздатна частина цієї групи військ. Зокрема, майже в повному складі туди відправлена 2 загальновійськова армія, 55 ОМСБр 41-ї загальновійськової армії, 239-й танковий полк 90-ї танкової дивізії. Але, як зазначив Коваленко, цього росіянам не вистачило для того, щоб вирішити питання з оточенням Авдіївки.

«Воно й не дивно, адже я неодноразово звертав увагу на те, що можна бути найбільш боєздатною бригадою, але це не означає – ефективною, бо ти найбільш боєздатний порівняно з іншими. В умовах відсутності в російських військах повної штатної комплектації, полк по своїй боєздатності може бути порівнянний з батальйоном. Крім того, нервозність командування російських окупантів в районі Авдіївки змушувала їх задіяти не повноцінні частини і з’єднання, а кидати в бій окремі підрозділи», – підкреслив оглядач.

Все це призвело до того, що до Нового року поставлені російським диктатором Путіним завдання під Авдіївкою не будуть виконані. А прискорити цей процес можливо тільки за рахунок насичення зон оперування додатковим ресурсом, пояснив Олександр Коваленко.