Сімнадцятого травня загинув Роман Гаврилюк — уродженець Красносілля, військовослужбовець, професійний спортсмен, талановитий тренер-викладач Федерації тріатлону Волині, чемпіон України з бігу на 100 кілометрів. Ця втрата стала дуже важким ударом не тільки для спортивної спільноти, але і для ЗСУ.

Роман Гаврилюк народився в селі Красносілля, Вараського району. Вищу освіту здобув у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, закінчивши факультет фізичної культури, спорту та здоров’я.

Ще в 2016 році у Вишгороді Роман став чемпіоном України із забігу на 50 км.

Роман Гаврилюк був майстром спорту і представляв Україну на чемпіонаті світу на дистанції 100 км.

Він неодноразово перемагав та був серед призерів забігів від Rivne Running Club.

Роман був неодноразовим учасником і переможцем спортивних івентів РАЕС. «В нашій пам’яті він назавжди залишиться доброзичливою та щирою людиною», – зазначили у пресслужбі Рівненської АЕС.

Згодом він переїхав на Волинь, де ще брав участь у багатьох забігах, а потім розпочав тренерську роботу.

Проживав з сім’єю у місті Луцьк, працював тренером-викладачем Федерації триатлону Волині. Також Роман Гаврилюк був незмінним тренером «Дмитрук Лучеськ Напівмарафон» впродовж усіх років його проведення.

Уся стрічка друзів і знайомих Романа сповнена згадок про нього, великої вдячності та пошани, пекучого болю…

«Він завжди мав, що порадити і сказати. Ніби не встигав, говорив і говорив, то про техніку, то про дихання, то про ненависні гори і інтервали, красовки і воду….. Про психологічну підготовку, і про біг через неможу, чому він не потрібен і як бігати в задоволення. Потік інформації просто заворожував. Його називали тільки Ромчик, не інакше. Всі, всі хто його знав, з ким я спілкувалась – тільки Ромчик, і відразу зрозуміло про кого мова. Це тренер, який в більшій мірі і сформував те бігове комюніті міста, від якого після тренувань не вмерти хотілось, а була посмішка, і приємний післясмак прожитого досвіду», – зазначає вихованка Романа Гаврилюка Наталія Миколаївна.

Цього літа Роману мало б виповнитися 41 рік. У Захисника залишилася дружина, дві донечки, батьки та сестра.