Андрій Садовий, який є мером міста Львова в інтерв’ю для НВ сказав, що найскладнішими днями своєї політичної кар’єри для нього були роки президентства Петра Порошенка.

Спираючись на слова політика, він назвав це часом, коли він відчув персональний тиск з боку глави держави.

Причиною цього мер Львова вказав на той факт, що фракція Самопоміч «не хотіла голосувати за ті чи інші рішення в парламенті».

«Наприклад, не голосували за судову реформу. Петро Олексійович вирішив, що можна нас нагинати. Був конфлікт. І ми фактично два роки прожили у сміттєвій блокаді, — заявив Садовий. —  Адже Львів продукує 600 т сміття щодня. Нам не давали можливості вивозити його на інші полігони України. Перед цим підпалили полігон у Львові і заблокували його роботу. У мене щодня були проблеми, куди вивезти 600 т сміття».

На відповідь щодо уточнювального запитання журналіста НВ, чи пропонував Порошенко зняти блокаду в разі необхідних голосувань, Садовий заявив: «Так. Звісно».

Також у суб’єктивному рейтингу президентів незалежної України мер Львова поставив Порошенка на четверте місце з п’яти, відмітивши, що Володимира Зеленського «ще рано оцінювати». А ось останнім місцем в його списку опинився Віктор Янукович.

Нагадаємо, на виборах восени минулого року Львів знову обрав Садового своїм мером: втім, він переміг не без зусиль. Цього разу йому попався сильний суперник — Олег Синютка, який і в першому, і у вирішальному другому турі отримав більше ніж 30% голосів.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.