Останні 9 місяців активних бойових дій по всій лінії фронту яскраво показали відмінність російської та української армій.

Маючи такого противника як нібито “друга армія світу”, українські воїни не лише мужньо тримають оборону, а й провели вже чимало військових операцій по деокупації раніше захоплених територій. На основі цих проривів у ЗСУ навали три ключові переваги нашої армії над противником. 
 
Про це розповів генерал-майор Збройних сил України Сергій Савченко. 
 
Він назвав три ключові відмінності між Україною та РФ у веденні війни, аналізуючи операції ЗСУ на херсонському та харківському напрямках, пише «Дзеркало тижня». 

По-перше, українське командування показало здатність правильно та критично оцінювати обстановку та поєднувати рішучість у досягненні мети з гнучкістю управління залежно від розвитку ситуації. 

По-друге, насправді продемонстровано, що спроба максимально наскільки це можливо зберегти життя українських бійців для командування – не порожній вираз.   

По-третє, такі ефективні дії стали можливими завдяки кредиту довіри та підтримці військового командування України з боку українського суспільства. 

«На відміну від окупантів, українське командування не стало хвилею за хвилею кидати солдатів у атаку. Після оперативного аналізу причин невдачі (йдеться про перші спроби наших воїнів повернути Херсон – Ред.) було скориговано застосування військ та спосіб ведення наступу. Таке рішення дорогого варте», – каже український генерал.