Генпрокурор, як зазначає Найєм, хоче максимально використати свою нинішню посаду в політичних цілях.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм заявив, що нині Генеральну прокуратуру України треба розглядати як піар-службу її керівника Юрія Луценка та як політичний орган, а не правоохоронний.

Таку думку він висловив в ефірі Радіо НВ.

Найєм зауважив, що Луценко вже оголосив про рішення залишити посаду генпрокурора після президентських виборів у 2019 році й відновити політичну діяльність. Тепер, за його словами, Луценко хоче максимально використати нинішню посаду в політичних цілях.

Нардеп також висловив переконання, що Луценка не відправлять у відставку.

"По-перше, Юрій Луценко не доведе до того, щоб його відправили у відставку. Скоріше він сам подасть у відставку, якщо буде така загроза. По-друге, я не вірю, що зараз у парламенті є достатньо голосів і політичної волі, щоб відправити його у відставку", – пояснив Найєм.

Популярне“Я – готовий”: Вакарчук зробив гучну заяву про президентство

Окрім того, громадський активіст, політолог Ростислав Демчук прокоментував збір підписів Самопоміччю на оголошення недовіри Луценку через справу громадського активіста якого віддали Росіянам.

«Думаю, що така постановка питання щодо Юрія Луценка правильна.  Однак вважаю, що пропозиція народного депутата Оксани Корчинської від Радикальної партії Олега Ляшка є занадто м'яким за такий нелюдський злочин. Мовляв, заступника Генерального прокурора Євгена Єніна треба просто звільнити, цього достатньо, а від Юрія Луценка вимагати обіцянку, що більше ГПУ нікого з добровольців українців і добровольців іноземців не видасть в Росію.

Вірити обіцянкам Юрія Луценка – це дитячий садок.  Луценко протягом всієї своєї політичної кар'єри брехав і зраджував усім політичним партнерам. Вірити його обіцянкам – дитяча наївність.

Переконаний, що Євген Єнін зробив жахливий, смертний злочин і державну зраду.  Тому, вважаю, що Євген Єнін повинен бути не просто звільнений з посади, а й засуджений.

А Луценко – у відставку без права в майбутньому займати державні посади .., це, як мінімум! », – написав Демчук. Зазначу, що Луценка треба з ганьбою вигнати з роботи і ще за одне злодіяння – добавив активіст.