Мер Харкова Геннадій Кернес, який зараз проходить лікування в Німеччині повернеться в місто до початку першої сесії міськради.

Про це повідомляє “Страна”.

“Ми плануємо, що батько повернеться до Харкова до 20 грудня. У мене немає ні краплі сумнівів в цьому. У нас є ще майже місяць на підготовку, багато часу. Лікарі дозволили йому їхати. Поки немає ніяких передумов до того, що цього не відбудеться “, – сказав Привалов.

Також син мера Харкова розповів, як Кернес сприйняв перемогу.

“Батько був радий перемозі на виборах. Але засмутився, що набрав замало відсотків голосів. Соціологія показувала під 80%. Але це зрозуміло, тому що два місяці через хворобу батько не виходив на зв’язок, не комунікувати з городянами. Але незабаром це зміниться “, – повідомив Данило.

Він також описав, як себе почуває мер Харкова. За словами Данила, батько йде на поправку, але реабілітація після хвороби займає багато часу.

“Батько розмовляє, відчуває себе добре, йде планове лікування, але воно тривале. Я з ним раз на тиждень говорю по відеозв’язку. Поліпшення стану є, але повне одужання – це питання часу. Навіть якщо дев’ять чоловіків пересплять з однією жінкою, вона все одно народить через 9 місяців, а не раніше. Лікарі намагаються знизити обсяг його комунікацій заради якнайшвидшого одужання. Але він сам вже проявляє ініціативу і періодично виходить на зв’язок з близькими людьми “, – розповів “Стране” Данило.

У свою чергу у мерії не можуть назвати дату, коли Геннадій Кернес повернеться до Харкова.

Про це повідомив директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

“Чіткої дати, коли повернеться Геннадій Кернес, нам поки невідомо, ми ж не його лікарі. Але до першої сесії нової міськради він повинен бути. А дату першої сесії міськради призначає міська виборча комісія. Поки сесія не може відбутися, тому що йде перерахунок голосів на виборах депутатів Харківської міськради – виборчком виконує рішення суду. На якому етапі зараз перерахунок голосів, я не в курсі, не моя зона відповідальності “, – заявив чиновник.

Сидоренко нагадав, що минула прикордонна дата проведення сесії міськради була призначена на 20 грудня. На той час Кернес повинен повернутися до Харкова, щоб відкрити засідання в якості переобраного мера міста.

“Але так як політичні опоненти” Блоку Кернеса “вже двічі через суд домоглися перерахунку голосів, я підозрюю, що дедлайн може зрушити”, – додав чиновник.

При цьому раніше в мерії говорили, що Кернес повинен повернутися в Харкові до першої сесії міськради, яка відбудеться не пізніше середини грудня.

“Гумор приходить поступово. Адже коли його поховали впервие- було не до жартів. А коли це вже п’ятий або шостий раз відбувається, то інакше як з гумором ставитися до цього неможливо. До першої сесії, яка відбудеться не пізніше середини грудня, він повинен бути тут “, – говорив Юрій Сидоренко.

Нагадаємо, останній раз Кернес з’являвся на публіці на день Харкова, 23 серпня. 15 вересня 2020 року лікарі підтвердили, що Кернес захворів коронавірусом. З 17 вересня він проходить лікування в клініці “Шаріте” в Берліні.

За результатами місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, Кернес набрав в місті 60,34% голосів і переміг у першому турі, хоча не брав участі особисто в передвиборчій кампанії й сам не голосував. Однак монобольшість в міськраді Кернес втратив: представники його партії отримали лише 34 мандати з 84.

За словами першого заступника міського голови Ігоря Терехова, Кернес повернеться до Харкова до першої сесії нової міськради, яку планували на 20 грудня. Першу сесію міськради 8 скликання повинен оголосити міської ТВК.