Підозрюваний у плануванні вбивства колишній заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний виклав у Telegram відеозвернення, в якому заявив про “зміну стратегії захисту” та скасування публічної пресконференції.

“Я записую це відео, по-перше щоб показати, що я живий, в безпеці і недосяжний для людей, які хотіли б мене усунути.

А по-друге повідомити, що завтрашньої пресконференції, на жаль, не буде: влада України оголосила мене в міжнародний розшук і за порадою адвокатів мені доведеться змінити тактику захисту. Як саме я буду чинити далі, буде залежати від того, як пройдуть переговори … з представниками європейських правоохоронних органів”.

Нескоромний говорить, що Служба безпеки України, начебто, наразі не діє в інтересах держави. Судячи з його слів, більшість співробітників СБУ завербовані іноземними спецслужбами,  які займаються торгуванням даних,  контрабандою та ін. Глава СБУ Іван Баканов, ніби, не може контролювати ситуацію у відомстві  і з цієї причини, немає цілої картини і у президента Зеленського.

Аналізуючи відео, Нескоромний прочитав свою заяву з листа. Він сказав, що отримав деякі пропозиції, на які не може погодиться, як “діючий співробітник СБУ”, але він буде наготові надати європейцям інформацію про “корупцію у вищих ешелонах влади”.

Нескоромний запевняє, що готовий показати приклади корупційних дій широкій публіці, якщо йому нададуть санкцію від своїх юристів, та обіцяє “довести розпочате до кінця”.

Водночас в Службі безпеки України запевняють, що не мають причин коментувати “заяви маніпулятивного характеру”, Дмитра Нескоромного, колишнього першого заступника голови СБУ який оголошений в розшук.

“Тим більше, коли він є фігурантом резонансних кримінальних справ, а за оприлюдненими у ЗМІ матеріалами – ще й має проросійські та пропутінські погляди. Тож будь-які такого роду заяви слід розглядати виключно через цю призму”.