ЗСУ активно проводять контрнаступальні дії на багатьох напрямках фронту. Свою думку щодо того, куди далі потрібно просуватися українській армії, щоб досягти помітних успіхів, в ефірі “Апостроф TV” висловив Дмитро Снєгірьов.

Політолог пояснив, яке стратегічне значення мають мости і чому так важливо, щоб у ЗСУ з’явилася можливість їх знищувати:

“Ми можемо вже завдавати вогневої поразки та контролювати мости, що дає можливість ЗСУ фактично нависати над логістикою окупаційної армії”. 

Військовий експерт назвав ключову мету Збройних сил України на південному напрямку фронту:

“Ми сміливо можемо заявити про звільнення районного центру Іванівка, знищення баз тилового забезпечення російських окупаційних сил у Новій Каховці та, відповідно, просування ЗСУ у напрямку Нової Каховки. Це одна з ключових цілей Збройних сил України – взяття під контроль Нової Каховки”.

Потім Дмитро Снєгірьов зазначив, яке значення деокупація Нової Каховки має на загальний перебіг бойових дій: “У Новій Каховці нас цікавлять дамба та припинення подачі води до анексованого Криму. Якщо ми вирішимо це питання, можемо говорити про якісний перелом військового протистояння”.

Після цього фахівець із ведення бойових дій повідомив про те, навіщо самим окупантам потрібна ця територія: “Нагадаю, що один із планів російської агресії РФ — побудова так званого сухопутного коридору з території анексованого Криму до окупованих територій на Луганщині та Донеччині та вирішення питання в анексований Крим”.

Раніше Снєгірьов назвав особливості нової ефективної тактики ЗСУ на Запоріжжі.

Друзі, Корупція.Інфо створює власний крипто канал в телеграмі.

Та проводить розіграш 1000 гривень серед нових підписників. Посилання на канал в описі під відео.

Політолог  в ефірі телеканалу “Україна 24” висловив свою експертну думку щодо нової тактики ЗСУ, яку можна спостерігати на Запоріжжі. Військовий експерт вважає, що сучасні установки HIMARS ключовим чином змінять хід бойових дій, що вже насправді відбувається. 

Телеведучий спитав, чому Генеральний штаб вирішив поширити відео роботи систем залпового вогню HIMARS саме на території Запорізької області.

“Окупаційній армії дали чітко зрозуміти, що, перший, Запорізький напрямок розглядатиметься як один із ключових елементів контрнаступу Збройних сил України.

Не випадково після цього відео з’явилося повідомлення про знищення баз накопичення боєкомплекту саме на Запорізькому та Донецькому напрямах”, – відповів на поставлене питання військовий експерт.

Потім Дмитро Снєгірьов доповнив вищесказане:

“Дальність поразки HIMARS – до 80 км. Для порівняння російські та радянські засоби ураження реактивного залпового вогню – це “Град” (20 км), “Смерч” та “Ураган” (33-40 км). Демонстрація такого відео – це наочне підтвердження зміни тактики ЗСУ: перехід від активної оборони до контрнаступу.

Зазначимо, міноборони США оголосило про нові поставки озброєння для ЗСУ, тоді як українські військові розвивають наступ на півдні України. Водночас для переходу в справжній контрнаступ недостатньо просто говорити в суспільстві про нього – треба допомагати армії та не забувати про повномасштабну війну.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в етері “Апостроф TV”.

За його словами, цивільні не повинні розповідати свої прогнози про контрнаступ ЗСУ, оскільки все, що стосується ситуації на фронті, це справа лише військових, і саме вони мають право визначати де, коли та як будуть проводити контрнаступальні операції.

“Я взагалі вважаю, що цивільні люди, котрі не мають до цього жодного відношення, не мають жодного права давати коментарі. Але це, на жаль, у нашій державі вже неодноразово відбувалося”, – сказав Данілов.

Перехід до активних контрнаступальний дій буде тоді, коли ЗСУ якнайкраще до цього підготується, і це не залежить тільки від постачання озброєння. Важливу роль грає позиція суспільства: чим більше українці допомагають армії, тим швидше вона визволятиме Україну. Кожна людина мусить пам’ятати, що повномасштабна війна триває.