Здається, Кличко все більше розгортає свою політичну кампанію. І в цьому ділі він не соромиться навіть піаритись на чужому горі.

«Київ допоможе містам, що найбільше постраждали від варварської атаки ворога минулої ночі. Зокрема, Харкову та Запоріжжю. Говорив з їх очільниками, запропонував допомогу. Зараз вони формулюють головні потреби і столиця, що зможе, оперативно відправить», – повідомив Віталій Кличко.

Здавалося б, благородна мета, допомогти іншим містам. Проте, ситуація не настільки однозначна, як може здаватись на перший погляд.

За словами Максима Бахматова, засновника і голови Офісу трансформації, заяви мера Києва Віталія Кличка про допомогу іншим містам є звичайним політиканством.

Бахматов відзначив, що коли в місті складається критична ситуація з інфраструктурою, мова про надання допомоги іншим містам не може йти.

«Якщо Кличко справді думає про міста нижче Дніпра, то має знати, що аварія на Бортницькій станції забруднить усе Дніпро. У тому числі Запоріжжя», — сказав він.

Бахматов додав, що мер має зосереджуватися виключно на вирішенні проблем свого міста, а не використовувати трагедії для політичного піару.

Нагадаємо, у грудні в Києві відбулося припинення руху поїздів метро між станціями «Теремки» та «Деміївська» через розгерметизацію тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська», що призвело до затоплення шляхів водою.

Крім того, раніше також була оприлюднена інформація про те, що ще одна станція метро в Києві, «Видубичі», була підтоплена, оскільки очевидці спостерігали витік води зі стелі.

Виходить так, що коли в Києві безліч проблем, які ось-ось можуть нахлинути місто, Кличко зібрався нібито рятувати інші міста (а насправді рятувати свою репутацію). Не хотілося б порівнювати, проте це нагадує те, як керівник Кремля нещодавно з барського плеча списав африканським країнам борги на суму $20 млрд, в той час як його власні громадяни мерзнуть в бараках. Власний піар вище добробуту людей, правда?